Gubitak Grupe NKBM nakon revizije porastao na 81,1 milijun eura

Bez autora
Apr 18 2012

Nova kreditna banka Maribor (NKBM), koja je u većinskom vlasništvu slovenske države, u prošloj godini zabilježila je čisti gubitak od 83,9 milijuna eura. Gubitak je za čak 24,4 milijuna eura veći od rezultata objavljenog u nerevidarnom izvješću banke u ožujku. U revidiranom izvješću znatno je veći i gubitak Grupe NKBM, koji je s 53,7 milijuna porastao na 81,1 milijun eura. Gubitak matične banke i grupe povećan je jer je revizor tražio dodatnih 30 milijuna eura otpisa i rezervacija za loše plasmane. Tako su ukupni revidirani troškovi otpisa i rezervacija grupe za prošlu godinu dosegnuli 175,4 milijuna eura. Detalji o otpisu bit će objavljeni u godišnjem izvješću. U odnosu na prethodnu, 2010. godinu, troškovi otpisa i rezervacija veći su za 90 milijuna eura. Neto prihod od kamata manji je za 10,8 milijuna eura, od provizija za 6,4 milijuna eura, a ostali neto prihodi za 6,7 milijuna eura.

Gubitak Grupe NKBM nakon revizije porastao na 81,1 milijun euraNova kreditna banka Maribor (NKBM), koja je u većinskom vlasništvu slovenske države, u prošloj godini zabilježila je čisti gubitak od 83,9 milijuna eura.

Gubitak je za čak 24,4 milijuna eura veći od rezultata objavljenog u nerevidarnom izvješću banke u ožujku.

U revidiranom izvješću znatno je veći i gubitak Grupe NKBM, koji je s 53,7 milijuna porastao na 81,1 milijun eura.

Gubitak matične banke i grupe povećan je jer je revizor tražio dodatnih 30 milijuna eura otpisa i rezervacija za loše plasmane. Tako su ukupni revidirani troškovi otpisa i rezervacija grupe za prošlu godinu dosegnuli 175,4 milijuna eura. Detalji o otpisu bit će objavljeni u godišnjem izvješću.

U odnosu na prethodnu, 2010. godinu, troškovi otpisa i rezervacija veći su za 90 milijuna eura. Neto prihod od kamata manji je za 10,8 milijuna eura, od provizija za 6,4 milijuna eura, a ostali neto prihodi za 6,7 milijuna eura.

Dobit NKBM-a prije rezervacija i otpisa iznosi 54,2 milijuna eura, priopćeno je iz druge po veličini slovenske banke. Aktiva banke na kraju prošle godine iznosila je 4,8 milijardi eura i bila je za 4,6 milijuna eura veća nego na kraju 2010. godine.

Aktiva je na razini prethodne godine ostala zahvaljujući uspješnoj dokapitalizaciji banke te rastu potraživanja banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik